HIMA kunst en Cultuur is opgericht door Negar Kashian, een Kunstenaar met haar roots in Iran. Ze studeerde daar Grafische en beeldende kunst, waarna ze in Nederland op de “Royal Academy of Art” in Den Haag te Nederland. 

Ze geeft al jaren schilderles in verschillende stijlen aan kinderen, volwassenen en ouderen van alle nationaliteiten. Haar doel is om mensen dichter bij hun gevoelens en verlangens te komen en leren deze te begrijpen. Dit bereikt ze door haar cursisten zichtzelf te leren ontdekken en kennen door middel van creatieve therapie.

Daarnaast heeft ze in haar carrière wereldwijd verschillende solo- en groepstentoonstellingen gehouden. Naast grafische kunst uitoefenen en lesgeven is ze daarnaast actief in diverse artistieke vakgebieden zoals: kinderschilderboek, boekomslagontwerp, keramiek, tekenen en schilderen.


Ze haalt haar inspiratie uit gedichten, verhalen en de menselijke gevoelens van alledaagse leven. Dit is dan ook terug te zien in haar werken en illustraties, waarin ze diverse verschillende technieken combineert, om de kracht van het verhaal of boodschap beter te vertellen.